Dag- en weekendopvang                   Het Wagenwiel

Met hart voor de ontwikkeling van het kind
 
 

Over ons

Het Wagenwiel is een kleinschalige instelling die dag- en weekendopvang biedt voor bijzondere kinderen in de leeftijd vanaf 5  jaar met bijvoorbeeld ADHD, autisme, PDD-NOS en/of aanverwante beperkingen. Het betreft hier buitenschoolse begeleiding op zaterdag en/of vakanties  en weekendopvang van vrijdagmiddag tot zondagmiddag en in zomervakanties.

Ook kunnen wij incidenteel kinderen vanuit de crisisopvang bij ons laten logeren.

Locatie en activiteiten
Landelijk gelegen, midden in de "fruitschuur van Nederland" de Betuwe, bevindt zich op een terrein van circa 2 ha. de vrolijke locatie van het Wagenwiel. Kindvriendelijk ingericht en voorzien van alle noodzakelijke voorzieningen waar kinderen kunnen spelen, knutselen en andere kunstzinnige activiteiten kunnen ontplooien.
Daarnaast spelen dieren en de natuur een hele belangrijke rol.
Kinderen kunnen met de dieren omgaan en verzorgen. Pony’s zijn geschikt om te berijden maar vinden het ook fijn om geborsteld en verzorgd te worden.
In kleine groepjes kan er ook gereden worden met het pony karretje. De honden spelen ook een belangrijke rol, zij lopen graag mee tijdens de fijne wandelingen.

Begeleiding

De kinderen staan onder begeleiding van:

Michaela Koelman: ruim 21 jaren ervaring als leerkracht in het speciaal onderwijs. 

Henk Graafland: ex. Verpleegkundige, Fysiotherapeut en psycholoog i.o.

Vrijwilligers welke de kinderen helpen bij het verzorgen van de dieren.

Daarnaast is er ondersteuning bij  creatieve ontwikkeling speciaal gericht op deze doelgroep en begeleiding bij de  motorische ontwikkeling van het kind.

Wij bieden een veilige, gestructureerde omgeving waar de kinderen spelenderwijs werken aan hun leerdoelen. De begeleiding door vertrouwde en deskundige volwassenen, die een directieve en consequente aanpak hanteren, zorgen voor een positief effect op het gedrag en de ontwikkeling van het kind. De kinderen ontwikkelen hun sociale vaardigheden onder deskundige begeleiding in een kleine groep of individueel.

 Interesse?

Heeft u interesse dan kan er contact opgenomen worden met Michaela Koelman,
telefoonnummer 06 11196799 of via de email: m_d_k_@hotmail.com
Zij kan u alle informatie verstrekken en eventuele vragen beantwoorden.

 


 

                                             Fotogalerij